Politika zasebnosti

1. Upravljalec podatkov

Kdo je upravljalec in obdelovalec vaših podatkov?

Naziv podjetja: ABASIC, S.A. (“Desigual”)
Naslov: Passeig del Mare Nostrum, 15, 08039, Barcelona, Španija
Telefon: (+34) 933 043 164
e-naslov: dpo@desigual.com
Kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov: dpo@desigual.com

2. Obdelovalec podatkov

Kdo je obdelovalec vaših podatkov?

Naziv: Magistrat International, d.o.o. (v nadaljevanju: Prodajalec)
Naslov: Kotnikova 28, 1000 Ljubljana
Telefon: 080 45 42
e-naslov: pomoc@desigual.si
Kontaktni podatki uradne osebe za varstvo podatkov (DPO): Nina Lenardič, nina.lenardic@magistrat.si

3. Namen

S kakšnim namenom zbiramo vaše osebne podatke?

V skladu z Evropsko splošno uredbo o varstvu podatkov 2016/679 in veljavno zakonodajo vas obveščamo, da bo Prodajalec podatke, ki nam jih posredujete, posredoval upravljalcu za naslednje namene:

1. Za pravilno izvajanje naših storitev, ki so sestavljene iz:
(I) Upravljanja vašega uporabniškega profila na Spletnem mestu Desigual;
(II) Nakupa in dostave izdelkov Desigual, ki ste jih kupili, ter pošiljanja potrdil o nakupu na elektronski naslov, ki ste nam ga navedli;
(III) Upravljanja naših storitev, vključno z opomniki, tehničnimi opozorili, posodobitvami, varnostnimi opozorili, sporočili podpore uporabnikov ipd.;
(IV) Registracije in upravljanja spletnih incidentov;
(V) Registracije in upravljanja komunikacijskih kanalov med stranko in Prodajalcem prek našega klepeta z uporabo aplikacije »Pišite nam« ali po navadni pošti, e-pošti ali po telefonu, vključno s snemanjem vaših klicev naši službi za pomoč uporabnikom.

2. Za kakršno koli pošiljanje komercialnih obvestil, vključno z obvestili po elektronski poti, obveščanje o naših izdelkih in obvestilih, povezanih z nagradnimi igrami, ter za izvajanje anket o zadovoljstvu, če za to imamo vaše soglasje. Ankete o zadovoljstvu strank izvajamo zato, da vam lahko ponudimo prilagojene storitve za izboljšanje vaše nakupovalne izkušnje pri podjetju Desigual.

3. Poleg tega bo Desigual izdelal vaš komercialni profil na podlagi (i) informacij, ki jih navedete; (ii) lastnih piškotkov, kjer je to izvedljivo; (iii) vaše zgodovine nakupov; (iv) tega, kako pogosto odpirate e-pošto in (v) odgovarjate na morebitne ankete o zadovoljstvu, ki vam jih lahko pošljemo. Na podlagi omenjenega profiliranja ne bo sprejeto nobeno avtomatizirano odločanje, ki bi lahko imelo pravne ali podobno pomembne učinke na vas.

Upoštevajte, da nam analiza vašega vedenja kot uporabnika omogoča izboljšanje vaše izkušnje kot stranke znamke Desigual.

4. Če se v program zvestobe včlanite v naših fizičnih trgovinah, bo podjetje ABASIC, S.A., ki je lastnik programa zvestobe, med drugim hranil podatke o pritisku (pisala), liniji (zapisanega), hitrosti (pisanja) in pospeških (pri pisanju), saj bomo tako lahko potrdil identiteto in verodostojnost podpisa.

5. Za namen preprečevanja zlorab in goljufij pri uporabi naših storitev (med drugim in na primer poskusov goljufije, obsežnejših napadov v obliki zavrnitve storitve (t. i. napad DOS), vsiljevanja neželene pošte ipd.).

6. Posredovanje podatkov javnim organom in organom pregona, kadar je to potrebno in v skladu z njihovimi pooblastili In zakonskimi določbami.

Ne pozabite, da lahko svoje privolitve v zbiranje osebnih podatkov upravljate vi sami tako, da urejate uporabniške nastavitve znotraj vašega uporabniškega računa.

4. Čas hrambe podatkov

Kako dolgo hranimo vase podatke?

Vaše podatke bo Prodajalec hranili, dokler med nami obstaja pogodbeno razmerje oz. odnos prodajalec-kupec ali dokler ne zahtevate njihovega izbrisa ali dokler ne poteče obdobje, v katerem smo jih dolžni hraniti po zakonu.

5. Pravna podlaga

Kakšna je pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov?

Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov izvira iz:

  • Pogodbenega odnosa s Prodajalcem kot v poglavju 2 zgoraj.
  • Vašega soglasja k obdelovanju osebnih podatkov na podlagi poglavja 3 zgoraj.
  • Zakonitega interesa Prodajalca iz razlogov, navedenih v 3.3. in 3.4. poglavju zgoraj.
    • V zvezi s poglavjem 3.3 (zgoraj): Zakoniti interes je, pokazati vam izdelke, za katere menimo, da bi vas lahko zanimali zaradi njihove podobnosti z drugimi izdelki blagovne znamke, ki ste jih kupili in temeljijo na vašem komercialnem profiliranju. V ta namen bo Desigual spremljal vaše obnašanje, da bi ugotovil, ali bi vas zanimale tudi druge ponudba ali izdelki znamke Desigual. Vaš komercialni profil je izdelan z informacijami, ki pripadajo podjetju Desigual.
    • V zvezi s poglavjem 3.4 zgoraj: Zakoniti interes je zaščititi uporabnike Prodajalca tako, da preprečujemo zlorabe in goljufije pri uporabi naših storitev.
  • Upoštevaje zakonske obveze Prodajalca za namene iz poglavja 3.6 zgoraj.

6. Naslovi

Katerim naslovnikom bodo posredovani vaši podatki?

Vaše podatke lahko posredujemo tretjim osebam v naslednjih primerih:

  • Vaše osebne podatke lahko obdelujejo ponudniki, ki Prodajalcu ponujajo svoje storitve, pri čemer gre med drugim za storitve, kot so storitve shranjevanja vsebine, takojšnje sporočanje, pošiljanje obvestil, oglaševalske storitve itd. Prodajalec je z vsakim posamičnim ponudnikom, ki mu zagotavlja storitve, podpisal ustrezne sporazume o obdelavi podatkov zato, da zagotovimo, da se z vašimi osebnimi podatki ravna v skladu z določbami veljavne zakonodaje.
  • Vaši osebni podatki se lahko posredujejo tudi v primerih, ko za to obstaja zakonska obveznost.

7. Pravice

Kakšne so vaše pravice, ko nam posredujete svoje podatke, in kako jih lahko uveljavljate?

Imate pravico, da ste seznanjeni s tem, ali Prodajalec obdeluje vaše osebne podatke.

Prav tako imate pravico dostopati do svojih osebnih podatkov in zahtevati popravek netočnih ali napačnih podatkov ali, kjer je to možno, zahtevati njihov izbris, kadar med drugim podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani.

V določenih primerih lahko zahtevate omejitev obdelave vaših podatkov; v tem primeru jih bomo obdržali le za izvajanje obrambe pri morebitnih pravnih zahtevkih.

Poleg tega lahko v določenih okoliščinah in iz vaših osebnih razlogov ugovarjate obdelavi vaših podatkov. Prodajalec bo ustavil obdelavo vaših podatkov, razen zaradi nujnih pravnih razlogov ali izvajanja obrambe pri morebitnih pravnih zahtevkih.

Prav tako lahko kadar koli uveljavljate pravico do prenosljivosti podatkov in prekličete podano soglasje; kljub temu to ne bo vplivalo na zakonitost kakršne koli obdelave, ki temelji na soglasju pred njegovim umikom.

Če želite uveljaviti katero od svojih pravic, nas lahko kontaktirate prek spletnih povezav, ki jih najdete v Prodajalčevih e-poštnih sporočilih in obvestilih ali v svojem uporabniškem računu. Lahko nam pišete na e-naslov pomoc@desigual.si ali telefonirate na 080 45 42. Z navadno pošto nam lahko pišete na naslov: Magistrat International, d.o.o., Kotnikova 28, 1000 Ljubljana, za Pomoč uporabnikom s pripombo: Varovanje osebnih podatkov na kuverti. Ne pozabite navesti čim več informacij o svoji zahtevi, vključno z imenom in priimkom ter e-poštnim naslovom, ki ga uporabljate za uporabniški račun ali spletno mesto, povezano z vašo zahtevo.

Na koncu vas obveščamo še to, da se lahko za kakršne koli zahtevke, ki izhajajo iz obdelave vaših osebnih podatkov, obrnete na Informacijskega pooblaščenca (naslov: Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si, telefon: 01 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si) ali druge pristojne javne organe.

8. Politika piškotkov

Katere piškotke uporabljamo?

Če želite izvedeti, katere piškotke uporabljamo na tem Spletnem mestu, lahko dostopate do naše politike piškotkov prek naslednje povezave do Politike piškotkov.