1. Upravljalec podatkov

Kdo je upravljavec podatkov, ki obdeluje vaše podatke?

Naziv podjetja: ABASIC, S.A. (“Desigual”).
Naslov: Passeig del Mare Nostrum, 15, 08039, Barcelona, Španija
Telefon: (+34) 933 043 164
e-naslov: dpo@desigual.com
Kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov: dpo@desigual.com

2. Namen

S kakšnim namenom obdelujemo vaše osebne podatke?

V skladu z evropsko Splošno uredbo o varstvu podatkov 2016/679 sporočamo, da bo Desigual podatke, ki nam jih posredujete, obdeloval za izvajanja naših storitev, ki obsega:

1. Pravilno upravljanje naših storitev, ki so sestavljene iz:
(I) Upravljanja vašega uporabniškega računa na Spletnem mestu Desigual;
(II) Upravljanja programa zvestobe Desigual (v nadaljnjem besedilu: program zvestobe);
(III) Upravljanja naših storitev, vključno z opomniki, tehničnimi obvestili, posodobitvami, varnostnimi opozorili in sporočili za podporo, med drugim za;
(IV) Beleženja in reševanja spletnih incidentov.
(V) Registracije in upravljanja komunikacijskih kanalov med stranko in podjetjem Desigual preko aplikacije za klepet ali pismeno, elektronsko ali telefonsko komunikacijo, vključno s snemanjem vaših klicev naši pomoči za stranke.

2. Pošiljanje komercialnih obvestil prek katerega koli medija, vključno z elektronskimi mediji, obveščanje o naših izdelkih in obvestila v zvezi z natečaji Desigual ter za izvajanja anket o zadovoljstvu, če za slednje imamo vaše soglasje. Ankete o zadovoljstvu se izvajajo zato, da vam ponudimo izboljšanje vaše osebne nakupovalne izkušnje pri Desigualu v skladu z vašimi interesi.

3. Za namen analize vaših nakupovalnih navad in namen komercialnega profiliranja, za prikaz prilagojenega oglaševanja, prilagojenega vašim željam in, kjer je to možno, tudi vaši zgodovini brskanja. Desigual bo ustvaril vaš komercialni profil na podlagi podatkov, zbranih prek tujih virov, na primer s piškotki tretjih oseb. Na podlagi navedenega profiliranja ne bodo avtomatično sprejete nobene odločitve, ki bi lahko imele pravne ali podobno pomembne učinke za vas. Komercialno profiliranje s pomočjo piškotkov lahko spletna mesta tretjih oseb uporabljajo za prikaz osebnega oglaševanja. S svojimi piškotki lahko upravljate tako, da sledite navodilom v naši Politiki piškotkov.

4. Poleg tega bo Desigual izdelal vaš komercialni profil na podlagi (I) informacij, ki jih navedete; (II) na podlagi lastnih piškotkov (kjer je to možno); (III) na podlagi zgodovine nakupov; (IV) na podlagi tega, kako pogosto odpirate e-pošto, in (V) glede na odgovore iz anket o zadovoljstvu, ki vam jih lahko pošljemo. Na podlagi omenjenega profiliranja ne bodo avtomatično sprejete nobene odločitve, ki bi lahko imele pravne ali podobno pomembne učinke za vas. Prosimo, vedite, da nam analiza vaših nakupovalnih navad zgolj pomaga izboljšati vašo izkušnjo kot stranke blagovne znamke Desigual.

5. Če se v program zvestobe včlanite v naših fizičnih trgovinah, bo Desigual s pomočjo vašega digitalnega podpisa med drugim hranil podatke o pritisku (pisala), liniji (zapisanega), hitrosti (pisanja) in pospeških (pri pisanju), saj bomo tako lahko potrdil identiteto in verodostojnost podpisa.

6. Za namen preprečevanja zlorab in goljufij pri uporabi naših storitev (med drugim poskusov goljufije, obsežnejših napadov v obliki zavrnitve storitve (t. i. napad DOS), vsiljevanja neželene pošte ipd.).

7. Posredovanje podatkov javnim organom in organom pregona, kadar je to potrebno in v skladu z njihovimi pooblastili in zakonskimi določbami.

Ne pozabite, da lahko svoje privolitve v zbiranje osebnih podatkov upravljate vi sami tako, da urejate uporabniške nastavitve znotraj vašega uporabniškega računa.

3. Čas hrambe podatkov

Kako dolgo hranimo vase podatke?

Vaše podatke bomo hranili, dokler med nami obstaja pogodbeno razmerje oz. odnos prodajalec-kupec ali dokler ne zahtevate njihovega izbrisa ali dokler ne poteče obdobje, v katerem smo jih dolžni hraniti po zakonu.

4. Pravna podlaga

Katera je pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov?

Pravna podlaga za obdelavo vaših podatkov izvira iz:

 • Pogodbenega odnosa z družbo Desigual kot v poglavju 2.1.
 • Vašega soglasja k obdelovanju osebnih podatkov na podlagi poglavij 2.2 in 2.3.
 • Zakonitega interesa podjetja Desigual za namene, navedene v poglavjih 2.4 in 2.6.
  • V zvezi poglavjem 2.4 (zgoraj): Zakoniti interes je, pokazati vam izdelke, za katere menimo, da bi vas lahko zanimali zaradi njihove podobnosti z drugimi izdelki blagovne znamke, ki ste jih kupili in temeljijo na vašem komercialnem profiliranju. V ta namen bo Desigual spremljal vaše obnašanje, da bi ugotovil, ali bi vas zanimale tudi druge ponudba ali izdelki znamke Desigual. Vaš komercialni profil je izdelan z informacijami, ki pripadajo podjetju Desigual.
  • V zvezi z poglavjem 2.6 (zgoraj): Zakoniti interes je zaščititi uporabnike Spletnega mesta Desigual tako, da preprečujemo zlorabe in goljufije pri uporabi naših storitev.
 • Upoštevaje zakonske obveze Desiguala za namene iz poglavja 2.7 (zgoraj).

5. Posredovanje osebnih podatkov

Komu bomo posredovali vaše osebne podatke?

Vaše podatke lahko posredujemo tretjim osebam v naslednjih primerih:

 • Vaše osebne podatke lahko obdelujejo ponudniki, ki ponujajo svoje storitve Desigualu, pri čemer gre med drugim za storitve, kot so storitve shranjevanja vsebine, takojšnje sporočanje, pošiljanje obvestil, oglaševalske storitve itd. Podjetje Desigual je z vsakim ponudnikom, ki Desigualu zagotavlja storitve, podpisal ustrezne sporazume o obdelavi podatkov zato, da zagotovimo, da se z vašimi osebnimi podatki ravna v skladu z določbami veljavne zakonodaje.
 • Desigual je del skupine Desigual Group za proizvodnjo, distribucijo in mednarodno prodajo različnih vrst izdelkov pod komercialno blagovno znamko Desigual, med drugim tudi oblačil za odrasle in otroke, dodatkov, obutve in okrasnih izdelkov. Vaše osebne podatke lahko obdelujejo franšize podjetja Desigual.
 • Vaši osebni podatki se lahko posredujejo tudi v primerih, ko za to obstaja zakonska obveznost.

6. Pravice

Kakšne so vaše pravice, ko nam posredujete svoje podatke, in kako jih lahko uveljavljate?

Imate pravico, da ste seznanjeni s tem, ali Desigual obdeluje vaše osebne podatke.

Prav tako imate pravico dostopati do svojih osebnih podatkov in zahtevati popravek netočnih ali napačnih podatkov ali, kjer je to možno, zahtevati njihov izbris, kadar na primer podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani.

V določenih primerih lahko zahtevate omejitev obdelave vaših podatkov; v tem primeru jih bomo obdržali le za izvajanje obrambe pri morebitnih pravnih zahtevkih.

Poleg tega lahko v določenih okoliščinah in iz vaših osebnih razlogov ugovarjate obdelavi vaših podatkov. Desigual bo ustavil obdelavo vaših podatkov, razen zaradi nujnih pravnih razlogov ali izvajanja obrambe pri morebitnih pravnih zahtevkih.

Prav tako lahko kadar koli uveljavljate pravico do prenosljivosti podatkov in prekličete podano soglasje; kljub temu to ne bo vplivalo na zakonitost kakršne koli obdelave, ki temelji na soglasju pred njegovim umikom.

Če želite uveljaviti katero od svojih pravic, nas lahko kontaktirate prek spletnih povezav, ki jih najdete v e-poštnih sporočilih in obvestilih ABASIC ali v svojem uporabniškem računu. Lahko nam pišete na e-naslov dpo@desigual.com. Lahko nam pišete tudi z navadno pošto na naslov: ABASIC, S.A., Passeig del Mare Nostrum, 15, 08039, Barcelona, Španija. Pismo naslovite na User Service (Storitve za uporabnike) s pripisom “Data Protection” (Varovanje podatkov) na kuverti. Ne pozabite navesti čim več informacij o svoji zahtevi, vključno z imenom in priimkom ter e-poštnim naslovom, ki ga uporabljate za uporabniški račun ali spletno mesto, povezano z vašo zahtevo. Na koncu vas obveščamo še to, da se lahko za kakršne koli zahtevke, ki izhajajo iz obdelave vaših osebnih podatkov, obrnete na španskega informacijskega pooblaščenca (Spanish Data Protection Agency) in druge pristojne javne organe.

7. Piškotki

Katere piškotke uporabljamo?

Če želite izvedeti, katere piškotke uporabljamo na tem spletnem mestu si jih lahko pogledate v spodnji tabeli piškotkov.

Ko obiščete naše spletno mesto, Desigual zbere podatke iz vašega brskalnika, da razume in si zapomni vaša dejanja in nastavitve (na primer nastavitve vaše zasebnosti ali jezikovne nastavitve). To nam omogoča izboljšanje naše storitve in vaše spletne izkušnje. Poleg tega nam te informacije omogočajo združevanje podatkov o uporabniškem prometu in vaši interakciji z našim Spletnim mestom, da prepoznamo trende in pridobimo statistične podatke, s katerimi bomo lahko izboljšali delovanje Spletnega mesta.

Za zbiranje teh informacij uporabljamo različne metode, na primer piškotke in oznake slikovnih točk (t.i. pixel tags).

Piškotki in oznake slikovnih točk

Kaj je to in zakaj jih uporabljamo?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki jih spletna mesta namestijo na uporabnikove naprave in z njihovo pomočjo shranjujejo podatke o uporabniku. S temi informacijami lahko Spletno mesto izboljša vašo izkušnjo brskanja, prepozna uporabnika, vaše nastavitve, dejanja, ki ste jih izvedli itd. Oznake slikovnih točk (t.i. pixel tag) so nevidne slikovne datoteke s programsko kodo, ki so nameščene na Spletno mesto in omogočajo spremljanje brskanja nam ali tretjim osebam. Oznake slikovnih točk se uporabljajo za merjenje ali nadzor uporabe Spletnega mesta, za združevanje podatkov o prometu na Spletnem mestu in interakciji z njim, da lahko ponudimo prilagojene oglase, prepoznamo trende in pridobimo statistične podatke za izboljšanje Spletnega mesta.

Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov in/ali oznak slikovnih točk

S temi datotekami zbiramo naslednje informacije: : (i) naslov IP, (ii) unikaten ID piškotka, informacije o piškotkih in informacije o tem, ali ima naprava programsko opremo za dostop do določenih funkcij, (iii) unikaten ID naprave in tip naprave, (iv) domena, vrsta in jezik brskalnika, (v) konfiguracija operacijskega sistema in sistema, (vi) država in časovni pas, (vii) predhodno obiskane spletne strani, (viii) informacije o vaši interakciji z našim spletnim mestom, na primer vaše navade pri klikanju, nakupi in nastavitve in (ix) dostopni časi in referenčni URL.

Komunikacije in prenos podatkov

Tretje osebe lahko zbirajo informacije in podatke iz vaše naprave in/ali brskalnika prek našega Spletnega mesta z uporabo piškotkov, vtičnikov, oznak slikovnih točk in gradnikov (t.i. widget) tretjih oseb. Obdelava teh podatkov je predmet politike zasebnosti in politike uporabe piškotkov teh tretjih oseb. Informacije o njih lahko pridobite v opisni tabeli te Politike uporabe piškotkov.

Če želite pridobiti popoln in posodobljen seznam tretjih oseb, ki dostopajo do vašega internetnega brskalnika prek spletnega mesta Desigual ali na kakršen koli drug način, priporočamo, da namestite v ta namen zasnovan vtičnik za spletni brskalnik. Izberete lahko tudi, da vas naprava opozori vsakič, ko pošljete piškotek.

Izklop piškotkov

Nastavitve piškotkov lahko spremenite v meniju z nastavitvami vašega brskalnika. Ker je vsak brskalnik drugačen lahko v meniju “pomoč” brskalnika, ki ga uporabljate, ugotovite kako sprementi nastavitve piškotkov (brskalniki: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari, Safari za operacijski system IOS (iPhone in iPad), Chrome za Android, Chrome za iPhone in iPad). Izklopite lahko tudi piškotke Google Analytics, ki jih sicer uporabljamo, kar storite tukaj.

Upoštevajte, da po izklopu piškotkov morda ne boste mogli uporabljati številnih funkcij, s katerimi so spletna mesta učinkovitejša, zato nekatere naše storitve morda ne bodo delovale pravilno.

Vrste piškotkov, ki se uporabljajo na spletnem mestu Desigual

Naše spletno mesto uporablja naslednje piškotke:

 1. OBVEZNI PIŠKOTKI: Piškotki, ki so bistvenega pomena za pravilno delovanje Spletnega mesta. Če jih ne sprejmete, ne boste mogli uporabljati različnih funkcij in storitev Spletnega mesta: dostopati do nekaterih delov Spletnega mesta, dostopati do opomnikov, registracije, nakupov itd. Med take spadajo tudi analitični piškotki. Le-ti so potrebni za analizo uporabnikovega brskanja, da lahko kvantificiramo in statistično izmerimo, kako uporabniki uporabljajo naše Spletno mesto. Te podatke uporabljamo za namen izboljšanja naše ponudbe izdelkov ali storitev. Izvirajo lahko od tretjih oseb in jih s tretjimi osebami lahko tudi delimo. Analitične piškotke lahko izklopite v nastavitvah brskalnika, ki ga uporabljate. Ker je vsak brskalnik drugačen, boste morali v brskalniku, ki ga uporabljate, v pomoči za uporabnike poiskati, kako spremeniti nastavitve piškotkov. (Seznam najpogostejših brskalnikov: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari, Safari za operacijski sistem IOS (iPhone in iPad), Chrome za Android, Chrome za iPhone in iPad.) Tukaj lahko izklopite piškotke Google Analytics, ki jih uporablja Spletno mesto.
 2. IZKUSTVENI PIŠKOTKI: Piškotki, ki se uporabljajo posebej za zbiranje informacij o uporabnikovi uporabi Spletnega mesta. Med interakcijo uporabnika s Spletnim mestom spremljajo delovanje Spletnega mesta ter se uporabljajo za izboljšanje njegove funkcionalnosti. Z izkustvenimi piškotki ne zbiramo osebnih podatkov, saj so zajeti podatki kodirani in anonimni, gre na primer za statistične podatke o obiskih, obdobjih nedejavnosti itd.
 3. OGLAŠEVALNI PIŠKOTKI: Piškotki, ustvarjeni z namenom prikazovanja oglasov na podlagi pridobljenih informacij in uporabnikovih interesov. Ta vrsta piškotkov lahko izvira od tretjih oseb in se lahko deli z drugimi oglaševalci.

Opisna tabela piškotkov

V spodnji tabeli so navedeni posebni piškotki, ki se uporabljajo na tem Spletnem mestu in podatki o njih.

NamePurposeDomainExpiryOwnerCategory
 Domena je v lasti Facebooka, ki je največje družabno omrežje na svetu. Facebook večinoma zbira podatke o uporabi pripomočkov, kot je gumb »Všeč mi je«, ki ga najdemo na številnih spletnih mestih. Uporablja se za ciljno oglaševanje uporabnikom, ko uporabljajo FB storitve. Leta 2014 je začel prikazovati tudi vedenjsko usmerjeno oglaševanje na drugih spletnih mestih, podobno kot večina podjetij, ki opravljajo dejavnost spletnega trženja.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.facebook.comOglaševalni piškotki
__cfduidPiškotek, povezan s spletnimi mesti, ki uporabljajo CloudFlare za skrajšanje časa nalaganja strani. Po navedbah CloudFlarea se uporablja za preglasitev varnostnih omejitev glede na IP naslov, s katerega prihaja obiskovalec. Ne vsebuje nobenih identifikacijskih podatkov o uporabniku.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comObvezni piškotki
__cfduidPiškotek, povezan s spletnimi mesti, ki uporabljajo CloudFlare za skrajšanje časa nalaganja strani. Po navedbah CloudFlarea se uporablja za preglasitev varnostnih omejitev glede na IP naslov, s katerega prihaja obiskovalec. Ne vsebuje nobenih identifikacijskih podatkov o uporabniku.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comObvezni piškotki
__cq_dntOznačuje, da je brskalnik za to spletno mesto onemogočil sledenje CC Einstein.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
__unamPiškotek, običajno povezan z gradnikom ShareThis za skupno rabo v družabnih omrežjih, ki je nameščen na spletnem mestu z namenom, da omogoči skupno rabo vsebine v različnih družbenih omrežjih. Šteje klike in delitve strani.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comIzkustveni piškotki
_cs_cTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
_cs_cTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comOglaševalni piškotki
_cs_cTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIt.contentsquare.netOglaševalni piškotki
_cs_cTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIwww.desigual.comOglaševalni piškotki
_cs_idTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIwww.desigual.comOglaševalni piškotki
_cs_idTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comOglaševalni piškotki
_cs_idTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIt.contentsquare.netOglaševalni piškotki
_cs_idTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
_cs_nnnnnnnnnnnnnTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,DO KONCA SEJEdesigual.comOglaševalni piškotki
_cs_sTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
_cs_sTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comOglaševalni piškotki
_cs_sTo je sejni piškotek. To je vzorčni piškotek, kjer je predponi _cs_ dodana naključna 13-mestna številka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIt.contentsquare.netOglaševalni piškotki
_dc_gtm_UA-xxxxxxxxTa piškotek je povezan s spletnimi mesti, ki uporabljajo Google Tag Manager za nalaganje drugih skript in kode na stran. Kadar se uporablja, se lahko šteje za nujno potrebnega, saj brez njega druge skripte morda ne bodo delovale pravilno. Konec imena je unikatna številka, ki je hkrati identifikator za povezan račun Google Analytics.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comObvezni piškotki
_dc_gtm_UA-xxxxxxxxTa piškotek je povezan s spletnimi mesti, ki uporabljajo Google Tag Manager za nalaganje drugih skript in kode na stran. Kadar se uporablja, se lahko šteje za nujno potrebnega, saj brez njega druge skripte morda ne bodo delovale pravilno. Konec imena je unikatna številka, ki je hkrati identifikator za povezan račun Google Analytics.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comObvezni piškotki
_derived_epik www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
_fbpUporablja ga Facebook za zagotavljanje različnih Oglaševalnih načinov v trenutnem času.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
_fbpUporablja ga Facebook za zagotavljanje različnih Oglaševalnih načinov v trenutnem času.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIcomOglaševalni piškotki
_fbpUporablja ga Facebook za zagotavljanje različnih Oglaševalnih načinov v trenutnem času.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comOglaševalni piškotki
_gaPiškotek je povezan z Googlovo storitvijo Google Universal Analytics - to je posodobitev Googlove storitve analitike. Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno generirane številke kot identifikatorja odjemalca. Zahteva ga vsaka stran na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila o analitiki spletnih mest. Privzeto bo potekel po dveh letih, čeprav ga lastniki spletnih mest prilagodijo.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comObvezni piškotki
_gaPiškotek je povezan z Googlovo storitvijo Google Universal Analytics - to je posodobitev Googlove storitve analitike. Ta piškotek se uporablja za razlikovanje edinstvenih uporabnikov z dodelitvijo naključno generirane številke kot identifikatorja odjemalca. Vključen je v vsako zahtevo strani na spletnem mestu in se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, sejah in kampanjah za poročila o analitiki spletnih mest. Potekel bo po dveh letih, čeprav ga lastniki spletnih mest sproti posodabljajo.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comObvezni piškotki
_gat_UA-2535113-9To je vzorčni piškotek, ki ga nastavi Google Analytics, kjer element vzorca na imenu vsebuje enolično identifikacijsko številko računa ali spletnega mesta, na katerega se nanaša. Kaže, da gre za različico piškotka _gat, ki se uporablja za omejevanje količine podatkov, ki jih Google zabeleži na spletnih mestih z velikim prometom.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comObvezni piškotki
_gat_UA-2535113-9To je vzorčni piškotek, ki ga nastavi Google Analytics, kjer element vzorca na imenu vsebuje enolično identifikacijsko številko računa ali spletnega mesta, na katerega se nanaša. Kaže, da gre za različico piškotka _gat, ki se uporablja za omejevanje količine podatkov, ki jih Google zabeleži na spletnih mestih z velikim prometom.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comObvezni piškotki
_gcl_auPiškotek uporablja Google AdSense za preizkušanje učinkovitosti oglaševanja na spletnih mestih, ki uporabljajo njegove storitve.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
_gclxxxxGooglov piškotek za sledenje konverzijamwww.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comObvezni piškotki
_gclxxxxGooglov piškotek za sledenje konverzijamwww.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comObvezni piškotki
_gidTa piškotek je povezan z Google Universal Analytics. Zdi se, da gre za nov piškotek, od pomladi 2017 pa Google nima na voljo nobenih informacij. Kaže, da shrani in posodobi edinstveno vrednost za vsako obiskano stran.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comObvezni piškotki
_gidTa piškotek je povezan z Google Universal Analytics. Zdi se, da gre za nov piškotek, od pomladi 2017 pa Google nima na voljo nobenih informacij. Zdi se, da shrani in posodobablja vsako vrednost vsake obiskane strani.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdesigual.comObvezni piškotki
_kuid_Ta domena je v lasti podjetja Krux Digital, ameriškega podjetja, ki ponuja platformo za upravljanje podatkov, ki omogoča trenutno profiliranje zanimanja obiskovalcev.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIkrxd.netOglaševalni piškotki
_pinterest_ct_rtTi piškotki omogočajo uporabnikom, da delijo slike prek Pinteresta oz. gumba "Pin It", Pinterest pa lahko zbira statistične podatke o njihovi uporabi.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.ct.pinterest.comOglaševalni piškotki
_pinterest_ct_rtTi piškotki omogočajo uporabnikom, da delijo slike prek Pinteresta oz. gumba "Pin It", Pinterest pa lahko zbira statistične podatke o njihovi uporabi.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIct.pinterest.comOglaševalni piškotki
_pinterest_sessDomena v lasti Pinteresta z glavno poslovno dejavnostjo platforme za izmenjavo socialnih vsebin.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.pinterest.comOglaševalni piškotki
A3Domena v lasti Yahooja z glavno poslovno dejavnostjo: iskanje/oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIyahoo.comOglaševalni piškotki
AA003Domena je v lasti podjetja Atlas Solutions, ki pa je v lasti Facebooka. Atlas je podjetje namenjeno sledenju spletne dejavnosti uporabnikov. Od septembra 2014 je podjetje v lasti Facebooka in obljublja možnost doseganja znanih uporabnikov in oglasov na podlagi profilov, ustvarjenih z uporabniškimi podatki Facebooka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIatdmt.comOglaševalni piškotki
ap www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIwww1.mpnrs.comOglaševalni piškotki
ata www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIwww1.mpnrs.comOglaševalni piškotki
ATNDomena je v lasti podjetja Atlas Solutions, ki pa je v lasti Facebooka. Atlas je podjetje namenjeno sledenju spletne dejavnosti uporabnikov. Od septembra 2014 je podjetje v lasti Facebooka in obljublja možnost doseganja znanih uporabnikov in ciljanja oglasov na podlagi profilov, ustvarjenih z uporabniškimi podatki Facebooka.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIatdmt.comOglaševalni piškotki
audienceTa domena je v lasti Spotxchange. Glavna poslovna dejavnost je video oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIspotxchange.comOglaševalni piškotki
auth_tokenTwitter trenutno ne ponuja informacij o uporabi določenih piškotkov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.twitter.comOglaševalni piškotki
awxxxxUporablja se za dodeljevanje provizije povezanim podjetjem, ko na spletno mesto pridete s povezave do referenčnega partnerja. Nastavi se, ko kliknete na eno od naših povezav in oglaševalcu ter nam sporočite spletno mesto, s katerega ste prišli.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.desigual.comOglaševalni piškotki
awxxxxUporablja se za dodeljevanje provizije povezanim podjetjem, ko na spletno mesto pridete s povezave do referenčnega partnerja. Nastavi se, ko kliknete na eno od naših povezav in oglaševalcu in nam sporočite spletno mesto, s katerega ste prišli.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comOglaševalni piškotki
BTa domena je v lasti Yahooja. Glavna poslovna dejavnost je iskanje/oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIyahoo.comOglaševalni piškotki
bkdcTa domena je v lasti podjetja Blue Kai. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje/ciljano oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIbluekai.comOglaševalni piškotki
bkpaTa domena je v lasti podjetja Blue Kai. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje/ciljano oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIbluekai.comOglaševalni piškotki
bkuTa domena je v lasti podjetja Blue Kai. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje/ciljano oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIbluekai.comOglaševalni piškotki
cTa domena je v lasti IPONWEB in se uporablja za zagotavljanje ponudbe za spletno oglaševanje v realnem času.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIbidswitch.netOglaševalni piškotki
CMIDTa domena je v lasti Casale Media. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIcasalemedia.comOglaševalni piškotki
CMPROTa domena je v lasti Casale Media. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIcasalemedia.comOglaševalni piškotki
CMPSTa domena je v lasti Casale Media. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIcasalemedia.comOglaševalni piškotki
CMRUM3Ta domena je v lasti Casale Media. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIcasalemedia.comOglaševalni piškotki
CMSTTa domena je v lasti Casale Media. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIcasalemedia.comOglaševalni piškotki
data-rkMedia.net je globalno omrežje tehnologije spletnega oglaševanja.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKImedia.netOglaševalni piškotki
demdexTa piškotek pomaga programu Adobe Audience Manger pri opravljanju osnovnih funkcij, kot so identifikacija obiskovalcev, sinhronizacija ID-jev, segmentacija, modeliranje, poročanje itd.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdemdex.netOglaševalni piškotki
dpmTa domena je v lasti Adobe Audience Manager. Glavna poslovna dejavnost je spletno profiliranje za ciljno trženje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdpm.demdex.netOglaševalni piškotki
dwdwwww.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comIzkustveni piškotki
dw_dntNadzira JavaScript za funkcije sledenja Commerce Cloud (Analytics, Einstein, ActiveData).www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comIzkustveni piškotki
dwac_09f3c2ced3138b6c779d744796Shranjuje začasne podatke za boljšo izkušnjo uporabe e-trgovine.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
dwac_fd777f116456d4528ca4aa603fShranjuje začasne podatke za boljšo izkušnjo uporabe e-trgovine.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
dwac_XXXXXShranjuje začasne podatke za boljšo izkušnjo uporabe e-trgovine.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
dwanonymous_xxxxxxxxTo je vzorčni piškotek, povezan s platformo e-trgovine Demandware. Njegov namen je anonimizirano sledenje uporabnikom, zato se domneva, da se uporablja v ciljanje ali personalizacijo.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIwww.desigual.comOglaševalni piškotki
dwpersonalization_d7da7095cd4556e72ad70d31e8172051Sledi udeležbi v testnih skupinah A/B za analitične namene. Če je kupec sodeloval v preizkusu, se vrednost odstrani, ko se kupec odjavi. Znak * (zvezdica) označuje vrednost, ki je edinstvena za spletno mesto.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comIzkustveni piškotki
dwsiddwwww.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
eudTa domena je v lasti podjetja Rocketfuel. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIrfihub.comOglaševalni piškotki
eudsTa domena je v lasti podjetja Rocketfuel. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,DO KONCA SEJErfihub.comOglaševalni piškotki
everest_g_v2Ta domena je v lasti Adobe. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIeveresttech.netOglaševalni piškotki
eyeblasterTa domena je v lasti podjetja Sizmek (prej DG MediaMind). Ponujajo storitve za ciljno oglaševanje na več platformah.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIserving-sys.comOglaševalni piškotki
frVsebuje unikatno kombinacijo ID-jev brskalnika in uporabnika, ki se uporablja za ciljno oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.facebook.comOglaševalni piškotki
frVsebuje unikatno kombinacijo ID-jev brskalnika in uporabnika, ki se uporablja za ciljno oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIfacebook.comOglaševalni piškotki
gdpr_statusMedia.net je globalno omrežje tehnologije spletnega oglaševanja.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKImedia.netOglaševalni piškotki
IDETa domena je v lasti Doubleclicka (Google). Doubleclick je Googlova trenutna izmenjava oglasov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdoubleclick.netOglaševalni piškotki
IDETa domena je v lasti Doubleclicka (Google). Doubleclick je Googlova trenutna izmenjava oglasov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.doubleclick.netOglaševalni piškotki
isTrueDirectJe bil vir seje neposreden, kar pomeni, da je uporabnik v brskalnik vpisal ime URL-ja vašega spletnega mesta ali na vaše spletno mesto prišel prek zaznamka?www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.www.desigual.comObvezni piškotki
isTrueDirectJe bil vir seje neposreden, kar pomeni, da je uporabnik v brskalnik vpisal ime URL-ja vašega spletnega mesta ali na vaše spletno mesto prišel prek zaznamka?www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIwww.desigual.comObvezni piškotki
mako_uidTa domena je v lasti podjetja Eyeota, svetovnega podjetja, specializiranega za podatke o obiskovalcih, ki omogoča ciljanje oglaševanja na podlagi profiliranja obiskovalcev.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIeyeota.netOglaševalni piškotki
OptanonAlertBoxClosedTa piškotek nastavijo spletna mesta, ki uporabljajo določene različice rešitve OneTrust za skladnost z zakonodajo o piškotkih. Nastavi se po tem, ko so obiskovalci videli obvestilo o informacijah o piškotkih, v nekaterih primerih pa le, če obvestilo aktivno zaprejo. Spletnemu mestu omogoča, da uporabniku sporočila ne prikaže več kot enkrat. Piškotek ima enoletno življenjsko dobo in ne vsebuje nobenih osebnih podatkov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.www.desigual.comObvezni piškotki
OptanonConsentTa piškotek nastavi rešitev za skladnost s piškotki podjetja OneTrust. Shranjuje informacije o kategorijah piškotkov, ki jih uporablja spletno mesto, in o tem, ali so obiskovalci podali ali umaknili soglasje za uporabo posamezne kategorije. To lastnikom spletnih mest omogoča, da v uporabniškem brskalniku preprečijo nastavitev piškotkov v posamični kategoriji, če privolitev ni dana. Običajna življenjska doba piškotka je eno leto, tako da si bodo obiskovalci strani, ki se vračajo, zapomnili svoje nastavitve. Ne vsebuje informacij, ki bi lahko identificirale obiskovalca spletnega mesta.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.www.desigual.comObvezni piškotki
personalization_idTa domena je v lasti Twitterja. Glavna poslovna dejavnost so storitve socialnih omrežij. Twitter lahko zbira podatke z vtičniki in integracijami, ki se večinoma uporabljajo za sledenje in ciljanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKItwitter.comOglaševalni piškotki
personalization_idTa domena je v lasti Twitterja. Glavna poslovna dejavnost so storitve socialnih omrežij. Twitter lahko zbira podatke z vtičniki in integracijami, ki se večinoma uporabljajo za sledenje in ciljanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.twitter.comOglaševalni piškotki
pxrcTa domena je v lasti Live Ramp Inc, ponudnikov platforme za ciljno trženje in profiliranje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIrlcdn.comOglaševalni piškotki
r1Ta domena je v lasti podjetja Sizmek (prej DG MediaMind). Ponujajo storitve za ciljno oglaševanje na več platformah.www.desigual.com,DO KONCA SEJEbs.serving-sys.comOglaševalni piškotki
remember_checkedTwitter trenutno ne ponuja informacij o uporabi teh določenih piškotkov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.twitter.comOglaševalni piškotki
remember_checked_onTa domena je v lasti Twitterja. Glavna poslovna dejavnost so storitve socialnih mrež. Twitter lahko zbira podatke z vtičniki in integracijami, ki se večinoma uporabljajo za sledenje in ciljanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.twitter.comOglaševalni piškotki
rudTa domena je v lasti podjetja Rocketfuel. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIrfihub.comOglaševalni piškotki
rudsTa domena je v lasti podjetja Rocketfuel. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,DO KONCA SEJErfihub.comOglaševalni piškotki
sd-session-id www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIlive.rezync.comOglaševalni piškotki
secure_sessionTwitter trenutno ne ponuja informacij o uporabi teh določenih piškotkov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.twitter.comOglaševalni piškotki
SERVERIDTa domena je v lasti podjetja Eyeota, svetovnega podjetja, specializiranega za podatke o obiskovalcih, ki omogoča ciljanje oglaševanja na podlagi profiliranja obiskovalcev.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIeyeota.netOglaševalni piškotki
sid www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
sidDoloča trenutno sejo brskanja.www.desigual.com,DO KONCA SEJEwww.desigual.comObvezni piškotki
smdTa domena je v lasti podjetja Rocketfuel. Glavna poslovna dejavnost je oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIrfihub.comOglaševalni piškotki
test_cookieTa domena je v lasti Doubleclicka (Google). Doubleclick je Googlova trenutna izmenjava oglasov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIdoubleclick.netOglaševalni piškotki
tuuidTa domena je v lasti IPONWEB in se uporablja za zagotavljanje trenutne ponudbe za spletno oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIbidswitch.netOglaševalni piškotki
tuuid_luTa domena je v lasti IPONWEB in se uporablja za zagotavljanje trenutne ponudbe spletno oglaševanje.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIbidswitch.netOglaševalni piškotki
twllTwitter trenutno ne ponuja informacij o uporabi teh določenih piškotkov.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKI.twitter.comOglaševalni piškotki
u2Ta domena je v lasti podjetja Sizmek (prej DG MediaMind). Ponujajo storitve za ciljno oglaševanje na več platformah.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIserving-sys.comOglaševalni piškotki
um2Ta domena je v lasti podjetja Sizmek (prej DG MediaMind). Ponujajo storitve za ciljno oglaševanje na več platformah.www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIserving-sys.comOglaševalni piškotki
weird_get_top_level_domainweird_get_top_level_domainwww.desigual.com,DO KONCA SEJEcomIzkustveni piškotki
weird_get_top_level_domainweird_get_top_level_domainwww.desigual.com,DO KONCA SEJEdesigual.comIzkustveni piškotki
zync-uuid www.desigual.com,STALNI PIŠKOTKIrezync.comOglaševalni piškotki

Tabela se posodablja takoj, ko se spremenijo nastavitve na tem Spletnem mestu. V vmesnem času med posodobitvami včasih lahko pride do tega, da ta tabela ne vsebuje nekaterih piškotkov, oznak ali podobnega, čeprav so njihovi nameni vedno enaki namenom, ki so opisani v tabeli.